GEZONDE LEVENSSTIJLHet is algemeen bekend dat een gezonde levensstijl de beste keuze is. Toch kiezen zovele mensen voor de andere weg. Waarom dan juist? Graag wil ik  jullie begeleiden in de stap naar een gezonder leven. Lees verder voor meer informatie.


Gevaren van een ongezonde levensstijl                                                                            

Het leven met een ongezonde leefstijl heeft gevolgen voor ons lichaam en onze geest. Hieronder worden de eventuele gevolgen besproken.

Ongezonde voeding

Het grootste gevolg van overmatig ongezond eten en drinken is overgewicht. We spreken van overgewicht wanneer we een BMI hebben boven de 30. Overgewicht zelf brengt ook enkele complicaties mee. Zo heeft iemand met overgewicht vaker te kampen met kortademigheid, suikerziekte, een hoge bloeddruk en slaapstoornissen.

Hiernaast hebben ze vaak een negatief zelfbeeld. Het gevolg van dit negatief zelfbeeld is dan weer dat ze sneller sociale contacten vermijden. Deze complicaties kunnen verminderen, want uit onderzoek blijkt dat een gewichtsafname van 5% hiervoor al kan zorgen. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alleen mensen met overgewicht gezond moeten leven.

Voor iedereen is het belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer een persoon ongezond eet of er nu sprake is van overgewicht of niet, zal deze sneller een kans hebben op een te hoog cholesterolgehalte.(VITAM, 2018; Human Resources)

Door op onderstaande knopjes te duwen vindt u meer over gezonde voeding.


Onvoldoende beweging

Als tweede bespreken we de gevolgen van onvoldoende beweging. Mensen die onvoldoende bewegen gedurende een langere periode hebben meer kans op overgewicht, een hoge bloeddruk en een verhoogde cholesterol. Ook het vertonen van sedentair gedrag heeft enkele gevolgen. Zo zien we dat deze mensen last hebben van het hoofd, schouders, nek, benen en de rug. Er is sprake van spierdegeneratie en schade aan de organen. (VITAM, 2018; Vlaams Instituut Gezond Leven, 2019, Universitair Sportcentrum KU Leuven, 2019)

In onderstaande link vindt u meer over dagelijkse beweging en ons sportprogramma.


Overmatige stress

Daarnaast bespreken we gevolgen van stress. Het hebben van een constante stress kan leiden tot hartkloppingen, hoofdpijn, slecht slapen en in het ergste geval tot een burn-out of depressie. ( VITAM, 2018)

In onderstaande link vindt u meer over het verminderen van stress.


Alcoholgebruik

Verder zien we dat overmatig gebruik van alcohol kan leiden tot een verminderde weerstand, leverschade en overgewicht. (VITAM, 2018)


Roken

Tot slot bekijken we de gevolgen van roken. Het is al langer geweten dat het gebruik van sigaretten ongezond is, maar wat zijn de gevolgen hiervan? Roken kan zorgen voor longziekten, hart- en vaataandoeningen, mondziekten, oogziekten, osteoporose, gevolgen voor de vruchtbaarheid, verminderde conditie, slechte huid en tanden, astma en een verminderd immuunsysteem. (VITAM, 2018)

In onderstaande link vindt u meer over over het omgaan met alcohol en sigaretten.

Yana Stappers - Possible
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.